Προϊόντα

Τα κεράσια ενδείκνυνται στην αναιμία, γιατί, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, προάγουν την αιμοποίηση, σε ολιγοθερμιδικές δίαιτες αδυνατίσματος, γιατί τα σάκχαρα, που περιέχουν ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού, χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες.
 Δρουν αποτοξινωτικά, για το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, το αδενικό σύστημα και τον οργανισμό γενικότερα.
Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν, τα καθιστούν έξοχα υπακτικά, με ισχυρή καθαρτική δράση. Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, που περιέχουν, δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους. Τα κεράσια είναι διουρητικά και χωνευτικά, ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών.
 Το έντονο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των κερασιών οφείλεται σε μια ομάδα χημικών ουσιών, των ανθοκυανινών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν στη εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών. Μια άλλη δράση των ανθοκυανινών είναι ότι αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή της ινσουλίνης από το πάγκρεας, δηλαδή να βοηθούν στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη. Τα κεράσια βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών. Επίσης, η διουρητική τους δράση τα καθιστά σύμμαχους της καλής λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος. Τα κεράσια είναι πλούσια σε κάποιες φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Άλλα  οφέλη των κερασιών στην υγεία μας είναι η  πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών άρα και της τερηδόνας.
Τα  κεράσια μας παράγονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πέλλας. Η συγκομιδή τους διαρκεί από Μάιο έως Ιούλιο.


Διατίθενται σε

* πλαστικό κλουβάκι
* κλουβάκι μιας χρήσεως
* χαρτοκιβώτιο

Οι ποικιλίες που διαθέτουμε προς πώληση είναι οι εξής:

  • Κόρντια (KORDIA)
  • Φερόβια (FERROVIA)
  • Ρεγκίνα (REGINA)
  • Μπακιρτζέϊκα
  • Τραγανά Εδέσσης
  • Ναπολέων (άσπρα)
  • Μπουρλά (BURLAT)

   

Tο μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ. Βοηθά στην πέψη καθώς και στην καύση του λίπους. Έχοντας πολύ λίγες θερμίδες βοηθά τον οργανισμό να διατηρηθεί υγιής. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα γιατί έχοντας πολύτιμες θρεπτικές ουσίες βοηθά στο μεταβολισμό του οργανισμού και την γρηγορότερη πέψη.
Θρεπτική Ανάλυση μήλου στα 100 γρ.

Θερμίδες 58 kcal
Λιπαρά 0,6 γρ.
Υδατάνθρακες 14,5 γρ.
Πρωτεΐνες 0,2 γρ.
Νάτριο 84,4 mg
Ασβέστιο 7 mg
Σίδηρος 0,3 mg
Φώσφορο 10 mg
Κάλιο 1 mg
Νερό 110 γρ.


Πρέπει να τρώγεται με τη φλούδα, αφού προηγουμένως έχει πλυθεί πολύ καλά. H φλούδα του μήλου περιέχει πολλές βιταμίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Eνα ή περισσότερα μήλα την ημέρα μπορούν να προστατεύσουν από τη νόσο Aλτσχάιμερ. Eρευνητές βρήκαν ότι η χημική ουσία κερσετίνη που είναι άφθονη στα μήλα, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση σε κύτταρα του εγκεφάλου. Iσχυρότερη και από αυτήν της βιταμίνης C. Eτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κατανάλωση φρέσκων μήλων με τη φλούδα τους μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου. Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό, της οικογένειας των φλαβονοειδών και πιο συγκεκριμένα των φλαβονολών.
Τα μήλα μας παράγονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πέλλας. Η συγκομιδή τους διαρκεί από Αύγουστο έως Οκτώβριο.


Διατίθενται σε


* πλαστικό κλουβάκι
* κλουβάκι μιας χρήσεως
* ξύλινο κλουβάκι

Διαθέτουμε προς πώληση τις εξής ποικιλίες:

  • Στάρκιν (STARKING)
  • Σταρκιμσον (STARKCRIMSON)
  • Ρεντζιφ (RED CHIEF)
  • Σκάρλετ (SCARLET)
  • Ρεντ καπ
  • Γκολντεν (GOLDEN)
  • Γκοντελ τσιφ (GOLDEN CHIEF)
  • Τζονα Πρινς (JONA PRINCE)
  • Τζονα Γκορετ (JONAGORED)
  • Μουτσού (MUTSU)
  • Φιρίκια
  • Γκρανι σμιθ (GRANNY SMITH)
  • Φούτσι άζτεκ (FUJI AZTEK)
  • Φουτζι Κίκου (FUJI KIKU)

Τα ροδάκινα είναι πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, σάκχαρα, πρωτεΐνες, βιοτίνη, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες. Ως πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλουν στη μείωση της LDL χοληστερόλης.
Σχεδόν το 90% το φρούτου αποτελείται από νερό, και αυτό το καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για όσους φροντίζουν το δέρμα τους και την επιδερμίδα τους, έχοντας μια έμμεσα αντιγηραντική δράση.
Τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα και οι βιταμίνες που εμπεριέχει, καθιστούν το ροδάκινο πολύτιμο για ανθρώπους σε υπερένταση, φορτωμένους με άγχος, καθώς έχει αγχολυτική και ηρεμιστική δράση.
Αποκλειστικά καλοκαιρινό, δροσερό, ζουμερό και γεμάτο άρωμα φρούτο, το ροδάκινο θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας, σύμφωνα με κάποιες ανατολίτικες παραδόσεις.
Τα ροδάκινά μας παράγονται σε ορεινές και πεδινές περιοχές της Πέλλας. Η συγκομιδή τους διαρκεί από Ιούνιο έως Αύγουστο.


Διατίθενται σε

* πλαστικό κλουβάκι
* ξύλινο τελάρο

Οι βασικές ποικιλίες που διαθέτουμε είναι:

  • Μπίγκ Τοπ (Big Top)
  • Καλτέζι
  • Μαρία Μπιάνκα
  • Ρεντ Γκολντ (RED GOLD)
  • Φαντασία
  • Βένους (VENUS)
  • Χαλ ( HALLE)
  • Ρουαγιάλ Γκλόρια (ROYAL GLORIA)
  • Ρο-μπι-του

  • Φορτούνα (FORTUNA)
  • Κατερίνα
  • Α37
  • Λουάντελ (LOADEL)
  • Άνδρος
  • Έβερτ

 

Εκτός από την αναντίρρητα πολύ ωραία γεύση του, το αχλάδι περιέχει αξιόλογη ποσότητα των βιταμίνων C και Κ, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει μικρές αλλά όχι αμελητέες ποσότητες των βιταμινών Ε και Β. Επιπροσθέτως, είναι καλή πηγή καλίου, χαλκού και φωσφόρου, ενώ σε μικρότερο βαθμό περιέχει μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο καθώς και σίδηρο. Επίσης, είναι εξαιρετικός φορέας διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών. Ένα μέτριο αχλάδι (με τη φλούδα του) μπορεί να μας εφοδιάσει με περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών, φορτίο που ανταποκρίνεται περίπου στο 20% των συνολικών ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ανθρώπου σε φυτικές ίνες
Την τελευταία δεκαετία μεγάλος όγκος μελετών έχει αναδείξει πλειάδα θετικών επιδράσεων, στην υγεία του ανθρώπου, από την καταρχήν κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Τα ευρήματα αυτά κατέστησαν επιτακτική την καθημερινή κατανάλωση 5-6 μικρομερίδων φρούτων και λαχανικών, καθώς αυτή εξασφαλίζει μεταξύ άλλων αντιοξειδωτική προστασία, αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση, μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και εν γένει θωράκιση του ανοσοποιητικού.
Τα αχλάδια μας παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Η συγκομιδή τους διαρκεί από Ιούνιο έως Αύγουστο.

      

Τα δαμάσκηνα διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο (30% της ημερήσιας δόσης ενός ενήλικα άνδρα).
Ενέργεια
Είναι γενικά τροφή που περιέχει υψηλή συγκέντρωση σε σάκχαρα (30% γλυκόζη, 15% φρουκτόζη και 2% σουκρόζη). Το ξερό δαμάσκηνο σάς παρέχει συνολικά το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης επτά βασικών θρεπτικών συστατικών συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου (περισσότερο από τα σταφύλια, τα μήλα και τα βερίκοκα) και του καλίου.
Επιπλέον τα ξερά δαμάσκηνα έχουν σχεδόν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια μερίδα 100γρ. ξηρά δαμάσκηνα παρέχει στον οργανισμό σχεδόν 4% των καθημερινών αναγκών σας σε βιταμίνη Α και 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δοσης σε β-καροτίνη, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Τα ξερά δαμάσκηνα αποτελούν, επίσης κορυφαία πηγή των βιταμινών του συστήματος Β για την καταπολέμηση της κόπωσης.
Τα δαμάσκηνά μας παράγονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πέλλας. Η συγκομιδή τους διαρκεί από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.

Διατίθενται σε


* πλαστικό κλουβάκι
* κλουβάκι μιας χρήσεως
* χαρτοκιβώτιο


Οι ποικιλίες που διαθέτουμε προς πώληση είναι οι εξής:

  • Μπλακ Σταρ (BLACK STAR),
  • Αντζελίνο (ANGELENO),
  • Μπλακ Νταϊμοντ (BLACK DIAMOND)

Τα κάστανα περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που δεν συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός) και υδατανθράκων (45%, με μορφή κυρίως αμύλου). Επιπρόσθετα, τα κάστανα περιέχουν βιταμίνες B1 και B2, απαραίτητες για την μετατροπή των τροφών σε ενέργεια και για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς επίσης και βιταμίνη C (ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα) και φυλλικό οξύ (απαραίτητο για την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Επίσης τα κάστανα έχουν σε καλή περιεκτικότητα ασβέστιο (για τη μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων και την ενίσχυση των οστών και των δοντιών), μαγνήσιο (αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών), φώσφορο (για τα οστά και την όραση), σιδήρου, νατρίου και καλίου. Το κάστανο, ωμό ή ψητό, αποτελεί μια πλήρη τροφή, ιδανική για παιδιά στην ανάπτυξη, για όσους αναρρώνουν από διάφορες ασθένειες, όπως η έντονη διάρροια και για αθλητές.
Επίσης, όπως όλοι οι ξηροί καρποί, τα κάστανα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες και της κόπωσης καθώς και στη μείωση της κακής-LDL χοληστερόλης, υπεύθυνη για τον αυξημένο κίνδυνο αθηρωμάτωσης και κατ’ επέκταση εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων.
Τα  κάστανά μας παράγονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πέλλας. Η συγκομιδή τους διαρκεί από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο. 

Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αρκεί μόνο να καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή, για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα και διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Τέλος, συντελεί στη βελτίωση της όρασης, εξαιτίας του αντιοξειδωτικού λουτεΐνη που περιέχει.
Η διάθεσή τους διαρκεί από Οκτώβριο έως Μάρτιο.

Tο σταφύλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγχρόνως είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο (Ca), φώσφορο (P), κάλιο (Κ), και σίδηρο (Fe). Το αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 16 στοιχεία που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό, τα 12 πιο βασικά περιέχονται στα σταφύλια (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο κ.α.). Επίσης το σταφύλι λόγω του καλίου που περιέχει σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τη διούρηση και καταπολεμά την κατακράτηση των υγρών.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που αναδεικνύουν την προστατευτική δράση του σταφυλιού και των παραγωγών του ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου, λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών της ομάδας των φλαβονοειδών που περιέχουν και φαίνεται να συντελούν στη πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου (του στήθους, του παχέος εντέρου, του δέρματος, του ήπατος). Μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα λιπαρά οξέα που περιέχονται στο κουκούτσι του σταφυλιού, μειώνουν τη χοληστερίνη και βοηθούν στην πρόληψη καρδιοαγγειακών παθήσεων.

Η διάθεσή τους διαρκεί από μέσα Αυγούστου έως τέλη Οκτωβρίου.

Στοιχεια επικοινωνιας

Κεντρικά γραφεία
Φιλίππου 10, Έδεσσα
Τ.Κ.: 58200
Τηλ: 23810- 23237
Φαξ: 23810- 23159
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: www.realfruit.gr

Παναγίτσα Έδεσσας
1ο χιλιόμετρο Παναγίτσας- Έδεσσας
τ.κ: 58002
Τηλ: 23810- 34303
Φαξ: 23810- 23159

Μετάφραση

Greek Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Belarusian Bulgarian Catalan Czech Dutch English French Georgian German Hebrew Hindi Italian Lithuanian Macedonian Persian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Turkish Ukrainian Vietnamese

Fruit Gallery